یا مظهر العجائب یا مرتضی علی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

021-88761315

9 صبح تا 6 بعد از ظهر

سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک

سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک چیست؟ + آموزش رفع مسدودی حساب

فهرست مطالب

در دنیای امروزی، روزانه اعمال مجرمانه زیادی همچون فیشینگ، پولشویی و کلاهبرداری از طریق سامانه های بانکی انجام می گیرد. در همین راستا، بانک مرکزی ایران جهت مقابله با این جرایم، سامانه های مختلفی همچون سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک به آدرس «eers.ir» را راه اندازی کرده است.

با پیشرفت علم و فناوری در سال های اخیر، خدمات بانکداری نیز شکلی دیجیتال به خود گرفته و تا حد زیادی از حالت سنتی خود دور شده است. امروزه تقریبا تمامی مردم دنیا از حساب بانکی برخوردار بوده و امور مالی خود را از این طریق انجام می‌دهند؛ از امور خرد چون برداشت و واریز گرفته تا امور کلان مانند دریافت وام و تسهیلات بانکی، همگی در این زمره قرار می گیرند. طبیعتا گستردگی بانکداری مدرن تبعات منفی نیز با خود به همراه داشته است.

در این مطلب، به زیر و بم این سامانه و چگونگی رفع مسدودیت حساب پرداخته خواهد شد … .

توجه: اگر اطمینان یا اطلاعی از علت مسدودی و توقیف حساب بانکی خود ندارید، پیشنهاد می شود ابتدا مقاله زیر را مطالعه کنید:

راهنمای جامع رفع انواع مسدودی حساب بانکی + آموزش تصویری

سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک چیست؟

به طور خلاصه، سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک از سوی بانک مرکزی و به طور دقیق تر، مرکز تحقیقات بانک مرکزی ایران برای رسیدگی به درخواست مشتریانی که درخواست رفع مسدودی حساب خود را دارند راه اندازی شده است.

قانون گذاران و دولت ایران برای مقابله با جرایم بانکی، امکان مسدودی حساب های بانکی متخلفان را ایجاد کرده اند. این مهم توسط مراجع مختلفی چون پلیس فتا، دادستانی کل یا بانک مرکزی ایران انجام می گیرد. جهت شناسایی شیوه رفع مسدودی حساب نخست باید علت و سپس نهاد پیگیر مشخص شوند. در طرف مقابل، برای رفع مسدودی نیز تدابیری اندیشیده شده است که یکی از آن‌ها سامانه eers.ir است.

نمونه پیامک دریافی مبنی بر منع کد ملی شخص برای افتتاح حساب جدید eers.ir
نمونه پیامک دریافی مبنی بر منع کد ملی شخص برای افتتاح حساب جدید eers.ir

این سامانه به طور خاص در راستای تحقق هدف رسیدگی غیر حضوری و بهینه به درخواست های مبنی بر رفع مسدودی حساب اشخاص حقیقی و حقوقی فعالیت می کند. از طرفی دیگر، کارشناسان مرکز تحقیقات بانک مرکزی ایران نیز وظیفه رسیدگی به درخواست های ثبت شده در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیکی را دارند.

مشتریان و افراد دارای حساب بانکی می توانند بدون مراجعه حضوری به بانک از امکانات این سامانه بهره برده و درخواست رفع مسدودی حساب خود را ثبت کنند. سامانه مذکور تمامی بانک های ایران را پوشش داده و تنها زمان رسیدگی به درخواست در آن بستگی به بانک طرف قرارداد با افراد را دارد.

این سامانه نسبتا جدید بوده و همچون تمامی ابزارهای نوین، سوالات زیادی را برای اغلب مشتریان ایجاد کرده است؛ از نحوه ثبت نام در سایت گرفته تا نحوه ثبت درخواست که روند نسبتا ساده‌ای بوده و مدت بسیار کوتاهی طول خواهد کشید.

در ادامه، به مواردی همچون چگونگی عملکرد کلی این وب سایت، طریقه ثبت نام در آن، شیوه رفع مسدودی حساب و همچنین پیگیری و پشتیبانی درخواست ها در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک پرداخته خواهد شد.

مسدودی حساب توسط مرکز تحقیقات الکترونیک

پیش از پرداخت به چگونگی رفع مسدودی حساب از طریق سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیکی، دلایل این اتفاق مورد بررسی قرار خواهد گرفت. حساب‌های بانکی افراد ممکن است به دلایل متعددی مسدود شوند؛ امری که حساب را عملا بلا استفاده کرده و موقتا امکان برداشت از حساب و واریز به آن وجود نخواهد داشت. توجه کنید که روش رفع مسدودی به دلیل آن نیز بستگی دارد.

اگر در پیامک دریافتی شما، جمله “واکنش سریع” نوشته شده، به احتمال قوی حساب شما توسط مرکز تحقیقات بانک مرکزی و “گروه واکنش سریع کاشف” یامرکز واکنش سریع به عملیات مشکوک مسدود شده و باید از طریق سامانه مورد بحث، یعنی سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک «eers.ir»  پیگیر رفع مسدودی حساب خود باشید.

اگر شما پیامک مسدودی حساب با پیش شماره پیگیری SJU دریافت کرده اید، باید از طریق سامانه «eers.ir» پیگیر رفع مسدودی حساب خود باشید.

اگر اطلاعات شما در سامانه «eers.ir» موجود نبود جهت راهنمایی بیشتر با شماره شرکت کاشف 02172861333 تماس حاصل فرمایید.

اما ممکن است مسدودی حساب شما ارتباطی با این سامانه نداشته باشد و از طریق سامانه سرآمد کاشف مسدود شده باشد. برای راهنمایی و مطالعه بیشتر در رابطه با سامانه رسیدگی آنی و مستمر دستور‌های قضایی” یا همان “سامانه سرآمد کاشف”، مقاله مربوط را مطالعه نمایید.

سامانه سرآمد کاشف چیست؟ + همه چیز درباره سامانه رسیدگی آنی و مستمر دستور‌های قضایی

مسدودی حساب بانکی یک شخص حقیقی یا حقوقی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. پلیس فتا بنا به صدور حکم از جانب یک مرجع قضایی با عللی نظیر شکایت شاکی خصوصی، حقوقی یا ورود پول آلوده و مشکوک به حساب فرد، دستور مسدودی آن را خواهد داد.

علاوه بر این، بانک مرکزی یا به عبارتی بهتر مرکز تحقیقات، ممکن است به‌دلیل تراکنش های مشکوک و غیر عادی حساب یا امریه حوزه معاونت فضای مجازی دادستانی کل، دستور مسدودی یک حساب حقیقی یا حقوقی را صادر کند که این فرآیند، از طریق سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک قابل پیگیری است.

نهاد مذکور عمدتا در زمینه جرایمی چون شرطبندی و قمارهای اینترنتی غیرمجاز، پول‌شویی، فروش کالاهای قاچاق یا ممنوعه در شبکه مجازی و اینترنتی یا اعمالی دیگر نظیر فال‌گیری نیز وارد عمل می‌شود.

نحوه اطلاع رسانی مسدودی حساب

در صورت مسدودی حساب بانکی توسط مرکز تحقیقات بانک مرکزی به دلیل تراکنش‌های مشکوک، غیرعادی یا با مبلغ بسیار بالا، پیامکی از جانب سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک به دارنده حساب ارسال شده و بدین طریق به وی اطلاع رسانی می شود.

دارنده حساب پس از دریافت پیامک مذکور می تواند وارد سامانه eers.ir شده و پس از وارد کردن اطلاعات لازم، درخواست بررسی و رفع مسدودی حساب بانکی خود را ثبت کند. این فرایند تماما برخط (آنلاین) بوده و نیازی به مراجعه حضوری نخواهد بود.

دارنده حساب پس از ثبت درخواست خود باید مدارکی قابل استناد جهت سالم و عادی بودن تراکنش های حساب مورد بحث در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک بارگذاری کند. پس از این مرحله، مسئولین و کارشناسان مربوطه به درخواست دارنده حساب رسیدگی خواهند کرد. در صورت پذیرش ادعای دارنده حساب، حساب مربوطه رفع مسدودی خواهد شد.

پیامک مسدودی حساب بانکی

به طور معمول اس.ام.اس یا پیامک مسدودی حساب های بانکی با سرشماره «986715002+» برای دارنده حساب بانکی ارسال می شود. اگر شما هم پیامکی مبنی بر مسدودی حساب بانکی از این سرشماره دریافت کرده اید به احتمال قوی مسیر رفع مسدودی حساب بانکی شما از سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک یا «eers.ir» می گذرد.

برای دیدن نمونه پیامک مسدودی حساب بانکی روی عکس زیر کلیک کنید.

نمونه پیامک مسدودی حساب بانکی | eers.ir
نمونه پیامک مسدودی حساب بانکی | eers.ir

متن پیامک مسدودی حساب بانکی

متن پیامک مسدودی حساب بانکی برای دارنده حساب به این شکل است:

«جهت بررسی پرونده مسدودی حساب شما الزامی است، پس از سپری شدن 10 روز از زمان مسدودی حساب، در سایت https://eers.ir ثبت‌نام و مستندات مورد نظر را بارگذاری نمایید.

بدیهی است عدم ثبت‌نام باعث عدم بررسی پرونده و تداوم مسدودی حساب خواهد گردید. پس از بررسی پرونده از شما جهت ارائه توضیحات دعومت به عمل خواهد آمد.»

تقلب های مالی و فعالیت های مشکوک

یکی دیگر از مواردی که منجر به مسدودی حساب بانکی می شود، تقلب های مالی هستند. اگر حساب یک شخص به عنوان مقصدی برای چنین فعالیت هایی یا سایر امور غیر قانونی مورد استفاده قراره گرفته و توسط مراجع قضایی یا نهادهای امنیتی شناسایی شود، حساب مذکور مسدود خواهد شد. این امر ممکن است به دلیل شکایت نیز انجام گیرد. بهتر است پیش از ثبت درخواست در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیکی این نکات را در نظر داشته باشید.

همچنین تخطی از محدودیت های قانونی تراکنش های مالی نیز همین نتیجه را در بر خواهد داشت. امری که شاید در نگاه اول جرم به‌نظر نرسد؛ اما در بطن خود به عنوان روشی برای کلاهبرداری های هوشمندانه و پیچیده استفاده می شود.

مسدودی حساب بانکی افراد نام آشنا

در موردی دیگر، ممکن است فعالیت‌های مشکوک یک کاربر حقوقی یا حقیقی در فضای مجازی نیز واکنش مراجع قانونی را به دنبال داشته و از دلایل مسدودی حساب به شمار برود؛ مانند ماجراهایی که برای افراد سلبریتی، واینر و اینفلوئنسر اینستاگرامی، جهت اخذ کمک های مردمی به زلزله زدگان یا افراد محتاج رخ داده.

دنیای دیجیتال امروزی، میزبان انواع و اقسام امور مجرمانه، مخرب و تقلبی است. اگر فردی با حساب بانکی خود در فعالیت های مجرمانه و جعلی در اینترنت نقشی داشته باشد، حساب وی بسته و مسدود خواهد شد.

آموزش رفع مسدودی حساب در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک

جهت رفع مسدودی حساب در سامنه هوشمند تحقیقات الکترونیک لازم است ابتدا در سایت <<eers.ir>> ثبت نام و پس از بارگذاری مدارک، درخواست تان را ثبت کنید. در انتخاب و ثبت مدارک نهایت دقت را به خرج داده تا شانس پذیرش درخواست خود را بالا ببرید. درخواست ثبت‌شده به کارشناس مربوطه در مرکز تحقیقات بانک مرکزی ایران ارجاع داده خواهد شد. در مرحله بعد کارشناس موجه‎ بودن مدارک و دلایل متقاضی را بررسی کرده و سپس درخواست را تایید یا رد خواهند کرد.

در صورت تایید کارشناس، روند رفع مسدودی حساب آغاز خواهد شد. توجه داشته باشید که بانک در برخی از موارد خاص با فرد تماس می‌گیرد و او را فرا می خواند. در این صورت فرد لازم است اصل مدارک بارگذاری شده را به همراه مدارک هویتی موردنیاز جهت انجام بررسی های بیشتر و دقیق تر، حضورا تسلیم مرجع صالح کند. این مورد عموما مختص به پرونده‌هایی با مدارک شک برانگیز است. مجددا توصیه می‌شود جهت جلوگیری از بروز این مشکل، دقیق ترین مدارک را از منشا تراکنش های مالی حساب خود در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیکی بارگذاری کنید.

آموزش ثبت نام در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک

شاید بتوان یکی از متداول‌ترین پرسش های اغلب افرادی که حساب آن ها توسط مرکز تحقیقات بانک مرکزی مسدود می‌شود را چگونگی ثبت نام در سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیکی دانست. همان‌طورکه گفته شد، برای این منظور نیازی به مراجعه حضوری نبوده و تمامی مراحل به صورت اینترنتی انجام خواهند گرفت.

مرحله اول؛ ثبت نام در سامانه

همچون بسیاری از سامانه های دولتی کشور، برای ثبت نام در این سایت، به کد ملی و شماره موبایل حساب بانکی مربوطه نیاز خواهید داشت. پس از ورود به سایت eers.ir، با دو گزینه مسدودی حساب بانکی و مطالبه از شرکت «رضایت خودرو» روبه‌رو خواهید شد. با انتخاب گزینه مسدودی حساب بانکی به صفحه بعد بروید.

* توجه کنید که شماره موبایل می بایست به نام شخصی که کد ملی وی را وارد می‌کنید خریداری شده باشد.

مرحله دوم؛ وارد کردن مشخصات

در صفحه جدید، لازم است کد ملی و شماره همراه خود را وارد کنید. پس از ورود کد امنیتی، وارد سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیکی خواهید شد. کد امنیتی مذکور ترکیبی از اعداد و حروف انگلیسی کوچک و بزرگ خواهد بود.

درصورتی که دلیل مسدودی ناشی از پیگیری مرکز تحقیقات بانک مرکزی باشد، به صفحه دیگری منتقل خواهید شد؛ در غیر این صورت، پیغام خطایی مبنی بر عدم امکان ورود یا عدم وجود حساب، با رنگ قرمز به نمایش در خواهد آمد. در این صورت برای راهنمایی بیشتر می بایست با شماره 02172861333 (شرکت کاشف) تماس حاصل فرمایید.

در این قسمت می‌‌توانید درخواست خود مبنی بر رفع مسدودیت حساب را با بارگذاری مدارک قابل استناد مبنی بر سلامت منشا تراکنش‌های مشکوک ثبت کنید.

مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی

بازه زمانی رفع مسدودی حساب بانکی عموما به روش انجام و شرایط بانک بستگی دارد. در صورت استفاده از سامانه مورد بحث، رفع مسدودی حساب حداقل یک هفته طول خواهد کشید. فرایند بررسی مدارک و اطلاعات دارنده حساب توسط بانک مرکزی و سایر مراجع مربوطه، روند اداری و تحقیقاتی نسبتا گسترده و زمان بری است.

علاوه‌ بر این، سیاست های مختص به هر بانک و شرایط خاص دارنده حساب نیز تاثیر قابل توجهی روی مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی خواهد گذاشت. برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر در این زمینه توصیه می شود با بانک مربوط به خود تماس بگیرید و مدت زمان رفع مسدودی حساب بانکی را جویا شوید.

مسدودی حساب بانکی مشتریان یکی از مسائل روزمره بانکداری مدرن بوده که جهت تامین امنیت حساب های افراد به‌کار گرفته می‌شود. با این حال، سیستم های به کار رفته جهت تشخیص حساب های متخلف گاها دچار اشتباه می‌شوند. سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک فضای مناسبی را برای پاسخگویی و رسیدگی به این اشتباهات ایجاد کرده است که افراد با مراجعه با این سامانه می توانند در راستای رفع مسدودی حساب بانکی خود اقدامات لازم را انجام دهند.

4.5 6 رای ها
امتیاز کاربران به مقاله
2 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک چیست؟ + آموزش رفع مسدودی حساب
فهرست مطالب
مقالات اخیر